Després d’anys de reivindicacions per part del Govern i l’oposició municipals, la compañía ferroviària Renfe ha licitat les obres de millora de l’estació de Molins de Rei. Uns treballs que, per mitjà de la instal·lació de tres ascensors i altres actuacions de modernització, permetrà que l’estació sigui totalment accessible i més confortable per a tots els usuaris. Aquestes millores s’emmarquen en el Pla d’Estacions de Renfe que s’està duent a terme en 39 estacions de la rodalia de Barcelona, amb actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat.

L’Ajuntament retreu a la companyia el retard en l’execució de les obres, ja que, malgrat que estaven recollides en el pla d’inversions dels Pressupostos Generals de l’Estat durant els darrers anys, fins enguany no s’ha desencallat una reforma que, des de fa molts anys, necessita una estació amb un considerable trànsit de passatgers com la de Molins de Rei, on es dona servei diàriament a unes 7.635 persones que utilitzen els ferrocarrils de les línies R1 i R4 de Rodalies.

Les principals actuacions consistiran en: la instal·lació de nous ascensors d’accés a les andanes, l’adequació i renovació d’escales, l’engrandiment i prolongació de les andanes fins als 200 metres, una nova pavimentació i configuració de vorada segons la normativa d’accessibilitat a totes les andanes, l’adequació i millora de l’enllumenat del vestíbul i les andanes, noves marquesines de 75 metres de llargària, nous encaminaments al vestíbul i les andanes, i nova zona d’atenció i informació al viatger.

Les obres estaran enllestides a finals de l’any 2020 i compten amb un pressupost, amb IVA inclòs, de 8.629.066,81 euros.

El Llaç 554_Abril 2019_Redacció