Nota de premsa dels Mossos d’Esquadra 

El grup s’autoanomenava  “TRES PUNTOS – 3P”, estava ubicat en un pis ocupat del barri de Sanfeliu de l’Hospitalet de Llobregat  i actuava tant en aquest municipi com en localitats veïnes, una d’elles Molins de Rei

 Els investigats havien afegit  a la seva activitat delictiva la venda de substàncies estupefaents i la tinença il·lícita d’armes, després d’haver-la hagut d’interrompre  com a conseqüència de l’Estat d’Alarma pel COVID 19

El jutge ha decretat l’ingrés a presó pel cap de l’organització

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud, conjuntament amb agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, han desarticulat una organització criminal dedicada als robatoris amb força a domicilis del Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Oriental.

La investigació es va iniciar al mes de gener arran d’un increment de robatoris amb força en domicilis pel mètode de l’escalament de façanes a l’Hospitalet de Llobregat.  Amb la finalitat de resoldre els robatoris els investigadors van crear un equip conjunt d’investigació entre la Unitat d’Investigació de l’Hospitalet de Llobregat i la DIC de la Regió Policial Metropolitana Sud.

En una primera fase de la investigació es van obtenir indicis de la participació de les persones investigades en un total de vuit robatoris en domicilis dels municipis de  l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Amb motiu del confinament com a conseqüència de l’Estat d’Alarma pel COVID 19  els investigats van aturar momentàniament els robatoris.

Un cop finalitzat el període de confinament els investigats van reprendre  l’activitat delictiva i van dur a terme més robatoris en domicilis dels municipis de Collbató i de Lliçà d’Amunt, a més d’ampliar la seva activitat delictiva amb la venda de substàncies estupefaents i la tinença il·lícita d’armes, entre d’altres.

Finalment, el 29 de juliol es van realitzar un total de set entrades i escorcoll, dues a Barcelona, dues a Cornellà de Llobregat i tres a l’Hospitalet de Llobregat. Durant l’escorcoll els agents  van localitzar joies, rellotges i altres objectes de valor que havien estat prèviament sostrets. A més,  els agents van intervenir una pistola, 10.000 euros en efectiu, 100 grams de cocaïna i substància de tall preparada per a la seva venda al detall.

L’operació va permetre detenir tres persones de nacionalitat espanyola, d’edats compreses entre els 20 i els 28 anys i denunciar una quarta persona, com presumptes autors de deu robatoris amb força a domicilis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tinença il·lícita d’armes, un delicte contra la salut pública i per pertinença a grup criminal.

Els tres arrestats van passar a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció número 3 d’Hospitalet de Llobregat el qual va decretar l’ingrés a presó del cap del grup i la llibertat amb càrrecs per a la resta.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.