Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei fa un recordatori a la ciutadania sobre la destinació de cadascun dels residus que s’han generat a les llars durant el període de Nadal. Són coneixements que serviran per continuar garantint una vila més conscient i sostenible.  

Aquest Nadal, l’Ajuntament de Molins de Rei ha fet un pas endavant en matèria de reciclatge, aprofitant aquesta època de l’any per llançar la campanya de recollida de residus, “Regala’ns un món millor i suma un Nadal”.

Aquesta iniciativa, amb finalitat educadora, busca tenir continuïtat la resta de l’any i seguir amb la bona feina feta d’anteriors governs i regidories. Per això cal recordar i tenir present algunes indicacions i recomanacions per, alhora, ser més sostenibles i preservar el nostre medi ambient, la nostra vila. Així doncs, on van els nostres residus?

Al contenidor verd cal abocar el vidre, totes les ampolles de cava, cervesa, inclús els pots de melmelada. Molt important, sempre sense el tap.

D’altra banda, a Molins de Rei es disposa d’una planta de triatge, el que implica que els envasos lleugers de plàstic s’han de dipositar al contenidor gris de tapa verda. En aquest contenidor van els pols de l’aspiradora, les restes de l’escombrada, els pèls, les compreses i els bolquers, les burilles, els excrements animals, el cotó, les llaunes i les bombetes de filaments (incandescents). La resta d’elements elèctrics i/o electrònics s’han de portar a la deixalleria.

Al contenidor gris de tapa marró s’ha de dipositar la matèria orgànica; les restes de menjar (fruita, verdura, peix i carn), les restes de te i cafè i qualsevol infusió, el paper de cuina brut, els tovallons i mocadors, els rams de flors, les petites arrels, les petites quantitats de restes vegetals, i els taps de suro. I al contenidor gris de tapa blava, cal abocar el paper de regal i el cartró.

És molt important no deixar a la via pública voluminosos sense previ avís al servei (el telèfon de contacte és el 93 680 33 40). No es pot deixar al carrer els matalassos, l’oli de cuinar, els elements elèctric i/o electrònics, les restes de poda, ni tampoc la ferralla. S’ha de portar directament a la deixalleria. El volum màxim de deixalles a portar a la deixalleria en cada viatge s’ha de concretar amb el servei.

A més, cal recordar que visitar la deixalleria a Molins de Rei té premi. Acudir 6 vegades durant l’any, permet aconseguir una bonificació de la taxa d’escombraries del 35% (29€ d’estalvi); acudir entre 7 i 10 vegades té una bonificació del 45% (37€ d’estalvi), i finalment anar més de 10 vegades permet rebre una bonificació del 50% (41€ d’estalvi).

Per més informació, el telèfon de contacte de la deixalleria és el 93 668 39 21 i l’adreça és el carrer Rector Colom número 2.