Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha elaborat un llistat de consells per tal de mantenir un bon nivell d’activitat física i, perquè l’aïllament, no afecti negativament l’estat emocional de les persones durant el període de confinament als domicilis.  

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha emès un comunicat informant dels riscos físics i emocionals que es podrien patir durant els propers dies de confinament pel coronavirus. Els experts expliquen que la manca de mobilitat pot provocar problemes de rigidesa articular, pèrdua de força muscular i problemes respiratoris i circulatoris, i que aquesta falta de mobilitat també pot afectar l’estat emocional i mental. 

És per aquest motiu que el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha elaborat un decàleg de recomanacions i consells per tal de garantir un bon estat de salut físic i mental:

1.- No prolongar més del que és habitual el temps al llit.

2.- Hidratar-se bé i ajustar la dieta a les necessitats reals del moment (a menys activitat, menys necessitats calòriques).

3.- Establir un programa d’exercici ajustat a les nostres possibilitats reals basat en les quatre capacitats bàsiques: flexibilitat, velocitat, resistència i força.

4.- Quan estiguem asseguts podem mobilitzar els peus aixecant i baixant les puntes, fent cercles o descrivint figures de lletres o nombres imaginaris en l’aire, així com desplaçar els braços en diferents direccions i moure i estabilitzar el tronc cap endavant i enrere i cap als costats.

5.- Aixecar-se i seure des d’una cadira quinze o vint vegades seguides.

6.- Si podem caminar, fem-ho dins de l’habitació o entre els extrems més allunyats del domicili durant 5 minuts cada hora.

7.- Per mantenir el to muscular en braços, podem fer unes flexions a la paret.

8.- Pilates o ioga; cal saber que són absolutament recomanables per mantenir-nos actius.

9.- Ballar ens aportarà benestar físic i mental i ens servirà per mantenir el to muscular.

10.- Si disposem de bandes elàstiques, bicicletes estàtiques, cintes de marxa, steps o manuelles, són, sens dubte, un excel·lent complement al nostre programa d’exercicis.

Seguir aquests consells ens ajudarà a tots i totes a mantenir-nos proactius i amb una actitud positiva, us encoratgem a incloure-ho a les noves rutines.