Comunicat de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat i els alcaldes de Molins de Rei i Mollet del Vallès, demanen a Renfe alternatives a la supressió dels passos entre andanes de les estacions de les seves ciutats

En una carta signada conjuntament, els Ajuntaments insten a l’entitat a trobar una solució per evitar desplaçaments addicionals que afectaran principalment les persones usuàries més vulnerables, i en especial a les persones amb mobilitat reduïda; a causa de les situacions específiques i transitòries en que es troben les estacions d’aquests tres municipis.

La carta signada per l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz; l’alcalde de Molins de Rei, Xavier Paz; i l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs; demana la moratòria de l’aplicació del Reial Decret 929/2020 que estableix la supressió dels passos entre andanes, i una reunió amb Renfe on poder valorar solucions immediates i definitives davant  d’aquesta situació.

La reacció es produeix després que Renfe comuniqués per carta la seva intenció de tancar aquests accessos, en compliment del que estableix l’esmentat Reial Decret sobre seguretat operacional i interoperabilitat ferroviàries. A efectes, pràctics, això suposarà que les persones usuàries que arribin en tren i que tinguin algun problema de mobilitat hauran de continuar el seu viatge per baixar en l’estació més propera amb plenes garanties d’accessibilitat; fet que els tres ajuntaments consideren intolerable i un greu perjudici per a la ciutadania.

A més, els tres municipis demanen agilitzar el màxim possible les actuacions que han de permetre l’accessibilitat i la seguretat total a les seves respectives estacions. La voluntat dels consistoris afectats és revertir la situació per poder garantir l’accessibilitat, la mobilitat i els drets de totes les persones, en igualtat.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha volgut destacar “la seva total incomprensió i descontentament davant la decisió de Renfe de tancar els passos per sobre via”, per l’alcalde “això suposa un greu retrocés en termes d’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda, no podem acceptar aquesta desigualtat en l’accés al transport públic dels nostres veïns i veïnes”.

Per altra banda, ha recordat que la vila continua reclamant celeritat en els tràmits administratius que han de permetre una nova adjudicació de les obres de l’estació destinades a garantir l’accessibilitat total al servei ferroviari de rodalies.

Accediu a la carta dels alcaldes de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet del Vallés dirigida a la Directora de Rodalies de Catalunya:

Escrit Rodalies Renfe Sant Feliu-Molins-Mollet