Comunicat de MOLINS EN COMÚ

Molins en Comú sempre ha apostat per un govern d’Esquerres però el PSC ha preferit repetir per tercer cop l’aliança amb Junts x Molins

Les votacions en els plens de l’ajuntament ja dibuixaven des del principi de la legislatura una convergència d’interessos entre el PSC i JuntsXMolins, i en són prova els principals temes de debat de vila: el model de gestió de la Residència de gent gran, que tendirà a la pèrdua de control municipal; l’impacte ambiental i de mobilitat que suposarà el polígon industrial de les Licorelles; la continuïtat dels càrrecs de confiança i el personal posat a dit, traient competències que li són pròpies del Ple (fixació, regulació i modificació dels preus públics), els salaris dels regidors i regidores de govern o l’impuls definitiu de la urbanització de Can Coll on des del principi les dues forces polítiques han renunciat a promoure habitatge protegit, entre d’altres.

El nou pacte de govern torna a deixar en segon pla la urgent necessitat de millorar l’organització interna de l’ajuntament i impulsar polítiques de recursos humans per rescatar la institució. No veiem que la proposta organitzativa que està implantant el PSC sigui adequada, no convoca la comissió d’organització per fer partícips a la resta de grups municipals, i després de nou mesos la situació ha empitjorat. En canvi, Junts X Molins ha aconseguit fer enrere una decisió presa per part del PSC i crear de nou l’Àrea de Desenvolupament i Promoció estratègica Local. Tornarem a un govern que no vol dialogar amb els agents socials i els representants dels treballadors per aplicar mesures justes i equilibrades en el món de l’empresa, del comerç i del treball.

Aquest pacte torna a ser un episodi més d’anades i tornades entre el PSC i els postconvergents molinencs, ja que existeixen desavinences en les votacions al ple de temes importants com l’abstenció per part de JuntsxMolins a una moció presentada contra el tribut metropolità amb un toc de populisme institucional i irresponsable, a on la resta de forces polítiques vam votar en contra. O com la peatonalització del centre vila a on es va aprovar la seva implantació efectiva per part de totes les forces polítiques excepte de JuntsxMolins.

El PSC ha renunciat a pilotar polítiques progressistes i que beneficiïn a les majories socials de la vila, i ho fa amb el contrapès conservador i clientelar del seu nou, però ja conegut soci, en un nou, però ja vell, govern utilitari i a mida dels personalismes, ara dels senyors Xavier Paz i Ramón Sánchez. Nosaltres no podem donar suport a un pacte de govern, ni formar-ne part, sense cap proposta sincera i efectiva de pacte progressista per part del PSC, que defensi els serveis públics i fugi de les polítiques privatitzadores, per tant, Molins en Comú treballarà en l’acció responsable per a les majories socials i conjurat contra les emergències feministes i climàtiques i seguirà fent oposició com a contrapartida al pacte del conformisme i del Statu quo.

Molins de Rei 10/3/2020/