Comunicació de l’Ajuntament de Molins de Rei en relació al Sars-Cov2 (conegut com a “coronavirus”)

1. S’han confirmat casos de persones afectades en municipis de la comarca i, per tant, insistim a seguir les darreres indicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya o del Ministerio de Sanidad del Gobierno de España.

2. Constatar la importància d’informar-se per canals oficials i seguir, sempre, les recomanacions de les autoritats. Un cop més, recomanem que no es difongui informació no contrastada. Aquesta recomanació és vàlida en qualsevol ocasió, però encara més en episodis epidemiològics.

3. Davant aquesta situació, l’Ajuntament fa una crida a la calma, a la consciència col·lectiva, la responsabilitat individual i la solidaritat. Hem de pensar en aquell sector més vulnerable de la població com és la gent gran.

4. Important no saturar els equipaments mèdics. És prioritari garantir el benestar i la salut de tots els molinencs i molinenques.

5. El més important en aquests moments és aplicar mesures de protecció; evitar el contacte proper, netejar-se les mans freqüentment i evitar compartir menjar i estris amb altres persones. Podreu totes les recomanacions al web del Departament del Salut: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov

6. I, us demanem que, en cas de presentar símptomes (febre, dificultat per respirar, tos o malestar general), truqueu al 061 per evitar possibles contagis i no saturar els centres sanitaris i seguir els protocols establerts.

7. També volem recordar que la informació relacionada amb qualsevol pacient és estrictament privada i demanem que no s’especuli amb la salut de cap veí o veïna del municipi.

8. Demà, dijous 12 de març, es comunicaran les diferents afectacions i/o mesures que s’emprendran a la nostra Vila.