Nota de premsa de Cinebaix

El cinema santfeliuenc torna a obrir a partir d’aquest dijous incorporant mesures de seguretat i facilitant la compra d’entrades anticipades per internet

CineBaix buscarà el suport del públic per continuar amb l’aposta de cinema de proximitat, associatiu i d’autogestió

Sant Feliu de Llobregat, 15 de setembre del 2020.

CineBaix torna a obrir aquest dijous 17 de setembre, incorporant mesures de seguretat adaptades al context de covid. L’aforament de les sales quedarà reduït a la meitat, hi haurà distància entre seients, entrades numerades i la possibilitat de comprar-les de manera anticipada per internet. També es reforçarà el servei de neteja, es disposarà de gel hidroalcohòlic per desinfectar i per accedir-hi serà obligatori l’ús de mascareta. D’altra banda, una de les novetats de la reobertura és l’horari, que a partir d’ara s’amplia un dia: el cinema santfeliuenc obrirà de dijous a dilluns.

Buscant la complicitat del públic i amb la mirada posada en el 15è aniversari

La reobertura de CineBaix arriba en un moment difícil, després de pràcticament mig any tancats -amb l’excepció de prop de tres setmanes al juliol- i amb la incertesa de la situació actual. En aquest context complex, el cinema santfeliuenc vol posar en relleu la tasca del model de cinema de proximitat, associatiu i d’autogestió que ha tirat endavant durant els últims quinze anys. En aquest sentit, des de CineBaix volen comptar amb el suport i la complicitat del públic santfeliuenc per tal de continuar amb un projecte que el 4 de novembre celebrarà el seu quinzè aniversari.

De fet, CineBaix va ser reconegut al juliol com a Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, per la tasca de recuperació del mític cinema Guinart, impedint-ne el tancament i reconvertint-lo en un cinema gestionat per una associació i una xarxa de voluntaris i voluntàries. En aquests 15 anys CineBaix s’ha consolidat com un projecte cinematogràfic singular, amb vocació comarcal i en base al voluntariat i l’autogestió, amb l’objectiu de donar suport, a través del cinema i la cultura, a un canvi social que fomenti la cultura de la pau, la defensa dels drets humans i una economia social i solidària.

Convivència amb el model virtual

La programació d’aquesta setmana de reobertura inclou l’estrena de Pinocho, aquest mateix divendres; Tenet, l’última pel·lícula de Christopher Nolan; cinema espanyol com La boda de Rosa, d’Icíar Bollaín, o Las niñas, el debut de Pilar Palomero; entre d’altres títols. A més, CineBaix també oferirà un programa de projecció d’òperes i ballets fins al desembre: en total, es podran veure 9 produccions amb les millors veus de la lírica, entre les quals destaquen Anna Netrebko o Javier Camarena. Aquest dijous 17 es podrà veure la primera del cicle, amb Jonas Kaufmann, My Vienna.

La reobertura de les sales es farà en convivència amb la Sala 7 de CineBaix, la primera plataforma virtual independent i autogestionada a través de la qual es poden veure pel·lícules des de casa. Una aposta que va néixer en temps de confinament i que ara continua activa renovant cada setmana la cartellera online a sala7.cinebaix.virtual.

Carme Verdoy_Comunicació CineBaix_premsa@cinebaix.com