Dies enrere es va procedir a arrencar les boniques plantes ornamentals denominades baladres amb les seves vistoses flors de colors vermell, rosa o blanc.

Durant anys i anys havien estat a la carretera general al costat de les mitjanes de separació entre el carril central, els aparcaments, el carril bici i el carril lateral, tant en un costat com a l’altre i fins a arribar al terme de Sant Feliu de Llobregat, municipi que manté l’ornamentació floral.

Després de la darrera actuació que s’hi ha fet ara tot és ciment i més ciment deixant un paisatge desolador.

Per a les persones que habitualment fan aquesta ruta tot caminant i passejant fins a arribar al poble veí (uns sis kilòmetres més o menys entre anada i tornada), es troben amb la decepció de no poder gaudir, a partir d’ara, amb la seva presència. En el terme municipal de Sant Feliu de Llobregat es mantenen les plantes.

Pocs espais verds tenim al centre vila, que només falta que ens treguin el que hi havia a l’entrada del nostre poble.

Queixa de Molins en Comú

A través de les xarxes socials Molins en Comú es pregunta: “Tapar tota la franja verda de l’antiga carretera amb ciment; així defensa els espais verds el nostre Ajuntament?” i recorda que el Ple municipal de novembre de l’any passat es va aprovar per unanimitat el Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic, que en els propers deu anys ha de dur a terme actuacions per fer front a les conseqüències de l’emergència climàtica a Molins de Rei.

Entre les accions, apunten des de Molins en Comú, “es recollia l’ampliació de zones verdes i la creació de més zones d’ombra per mitigar l’increment de les temperatures”.

Text i fotos: Vicenç Joan Camps

Estat actual de la Carretera Nacional dins el terme municipal de Molins de Rei:

A la fotografia cedida per Molins en Comú es pot veure la part de la Carretera corresponent al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat.