L’exregidor de la CUP, Carles Ros ha obtingut recentment una menció especial als Premis Pioner a les millors tesis doctorals, amb la perspectiva d’aplicabilitat industrial dels resultats. Els premis els concedeix CERCA, una institució que agrupa els 40 centres de recerca de la Generalitat.

Llicenciat en Física, màster en Nanociència i Nanotecnologia i doctor en Nanociències, Ros va defensar la seva tesi titulada “Stable and efficient photoelectrodes for solar fuels production” i en la que “planteja una estratègia d’emmagatzematge d’energia solar en combustibles solars que consisteix en la protecció de materials fotovoltaics d’alta eficiència amb capes protectores que ha permès estabilitats de més de 1000 hores sense desactivació significativa en condicions catòdiques-acídiques i anòdiques-alcalines d’electròlisi de l’aigua per la producció d’hidrogen verd” segons explica l’autor en el seu blog.

Finalista al premi Joves Investigadors

En Carles és un dels tres finalistes de la quarta edició del Premi Joves Investigadors IUMA-2020 convocat per la Universitat d’Alacant. Els tres candidats hauran de defensar els seus treballs d’investigació el pròxim 21 de gener, via online. Posteriorment el jurat del premi donarà a conèixer el veredicte.

Redacció

Per saber-ne més:

Blog d’en Carles Ros Figueras

https://sobrelesespatllesdegegants.wordpress.com/2020/12/23/mencio-especial-als-premis-pioner-2020/

Tesi doctoral de Carles Ros Figueras:

https://sobrelesespatllesdegegants.wordpress.com/2019/10/30/la-tesi-doctoral/

Vídeo de l’entrega dels premis que es va fer, de forma virtual, el passat 22 de desembre. En Carles explica el seu projecte a partir del minut 18:30

https://www.youtube.com/watch?v=ruWlLdBIlWw&trk=organization-update-content_share-embed-video_share-article_title