La sala d’actes de l’Ajuntament va acollir, el passat 11 de desembre, l’acte de lliurament del premi V Memorial Josep Maria Salas i Peiró a iniciatives i projectes socials humanitaris dotat amb 1.000 euros i que en aquesta ocasió el jurat ha concedit, per iniciativa pròpia i tal com preveuen les bases del certamen, a Càritas Interparroquial de Molins de Rei.

Pep Salas, fills de Josep Maria Salas i president del jurat va ser l’encarregat de lliurar el premi a Encarna Molina, en la seva condició de coordinadora de Càritas Interparroquial. L’acte, que es va celebrar sense públic, va comptar amb la presència de l’alcalde, Xavi Paz; el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez; la regidora de Serveis Socials, Jessica Revestido, el president de la Creu Roja Baix Centre, Joaquim Sánchez; i en Pep Salas.

La coordinadora de Càritas, en el seu parlament, es va mostrar honrada i emocionada i va afirmar que “Josep Maria Salas havia estat una persona compromesa i al servei dels més febles i vulnerables. Tinc el convenciment que ell, avui, n’estaria d’acord i seria feliç amb la concessió d’aquest premi”. Va agrair al Jurat la seva deferència cap a l’entitat en proposar-la, a iniciativa pròpia “perquè significa un reconeixement molt qualificat a la seva tasca i ens anima a continuar en el dia a dia”.

Molina va explicar que Càritas està formada per les persones, entitats socials i d’altres moltes iniciatives individuals i anònimes que fan les seves aportacions en diners o en espècie. I, “per descomptat”, per les famílies i persones “que amb un ventall de necessitats i problemes poden ser ateses gràcies a tanta generositat”.

“Nosaltres”, va continuar dient, “els voluntaris de Càritas, no fem més que concretar, de fer possible aquest bell gest de compartir el que tenim amb els qui ho necessiten. És un bell gest d’amor perquè Càritas vol dir amor, Càritas som tots”.

Encarna Moreno va acabar desitjant “benediccions pels qui honoren la memòria dels homes i dones que ho mereixen per la seva vida”, persones com Josep Maria Salas i Peiró.

Redacció

Fotografies: Cedides per l’Ajuntament de Molins de Rei – Dan Costa