encants

Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei incrementa les mesures de seguretat del Mercat dels Encants al centre de la vila els divendres al matí. Així, es canviarà la disposició d’algunes parades a partir del proper 5 de febrer i tot el Mercat tindrà una única línia de parades.

El Mercat dels Encants és un dels sectors que ha vist més perjudicada la seva activitat econòmica a Molins de Rei durant la pandèmia de la COVID-19. Per tal de millorar la seguretat i continuar garantint-ne l’activitat,  s’ha volgut iniciar una ronda de contactes amb els paradistes del mercat ambulant per tal d’arribar a un acord i establir un marc d’actuació consensuat.

L’alcalde, Xavi Paz, considera que “el Mercat dels Encants és una activitat estimada i volguda pels molinencs i les molinenques. Cal garantir el dret a desenvolupar la seva activitat econòmica”. Després d’estudiar l’escenari, l’alcalde creu que “la dificultat del Mercat dels Encants de Molins de Rei és la confluència del trànsit de vianants amb els visitants al Mercat, perquè es troba ubicat als carrers del centre del municipi. Per tant, i amb la més gran de les responsabilitats, ha arribat el moment d’incrementar la seguretat en el gaudi dels ciutadans pel que fa al Mercat”.

Així doncs, a partir del proper 5 de febrer, algunes parades del Mercat dels Encants es traslladaran a la plaça 1 d’Octubre. Aquest canvi permetrà dos recorreguts independents per tal de facilitar la segregació de la circulació de vianants, de manera que es  podrà circular amb un sentit únic de circulació per a vianants i un altre per a visitants del Mercat.  

D’altra banda, l’Ajuntament també s’ha emplaçat a continuar parlant amb els paradistes  per estudiar una proposta que aconsegueixi trobar una solució al carrer, de doble sentit, Rubió i Ors, per continuar millorant la mobilitat dins de la vila, alhora que es busca més seguretat viària sense trencar el continum comercial del Centre Vila.

Finalment, també es va acordar que aquest divendres dia 5 de febrer, tot i no ser l’habitual,  es durà a terme  el Mercat dels Encants  al no haver-hi activitats de la Fira de la Candelera.