Article d’El Llaç nº 565

Els dies 6, 7, 8, 9 i 10 d’aquest mes de juliol, la Parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei s’ha omplert de vida amb la iniciativa del rector de les parròquies de la vila, Mn. Vicenç Guinot, juntament amb un equip d’una desena de joves cristians, per tal d’organitzar durant la setmana un campus d’estiu per a infants de 4 a 12 anys sota les estrictes condicions de distància de seguretat, prevenció i seguretat que la situació epidemiològica requereix.

La iniciativa va sorgir unes setmanes abans, quan es va fer palesa la situació social i econòmica derivada de la crisi de la COVID-19, amb la voluntat d’oferir a les famílies un espai de lleure amb valors organitzat per joves cristians i enfocat a la canalla després de tants mesos de confinament i restriccions en les relacions personals. D’aquesta manera, sota el paraigua de la Parròquia i amb la feina voluntària dels joves que hi hem participat, aquesta activitat no ha suposat cap cost econòmic per a les famílies.

Així, la idea principal al voltant de la qual hem enfocat les activitats del campus ha estat emmarcar el lleure i les bones estones compartides entre la canalla en un fil conductor compost de valors que hem treballat a través d’activitats diàries: confiança, generositat, entrega, valentia i companyonia. Treballant un valor per a cada dia de la setmana que ha durat el campus hem viscut, a través del valor diari, aspectes significatius de la vida cristiana adaptats a la canalla.

A la iniciativa del rector vam engrescar-nos en un primer moment la Raquel Pérez (mestra), el Pau Artés i un servidor. Poc després van engrescar-se també el Pau Mercier, la Raquel Vázquez, el Pablo Gómez, la Leila Hurtado, el Carles Vázquez, la Sandra Peña, la Daniela Quispe i la Yulissa Yata. Plegats hem pensat i organitzat les activitats, i la logística del campus.

Fins al passat 1 de juliol va estar obert el formulari d’inscripció i vam tancar amb un total de 25 nens i nenes inscrits. Atesa la diversitat d’edats, van ser agrupats en tres grups –de 4 a 6 anys, de 7 a 8 anys i de 9 a 10 anys–, mentre cada grup comptava amb tres monitors assignats. D’aquesta manera, sota el mateix fil conductor, les activitats s’han adaptat a cada grup d’acord amb l’edat de la canalla.

Les activitats diàries (de dilluns a dimecres) han començat i acabat amb una pregària compartida i cantada a la capella del Sant Crist de l’església de Sant Miquel, seguida de jocs variats, la pregària de l’Àngelus a migdia i manualitats, refrescades amb jocs d’aigua. Dijous vam gaudir d’una estona de piscina i vam participar en una activitat de tirolines a Naturpark, aprofitant per treballar el valor del dia: la valentia. Divendres vam pujar, els més grans a peu i els més menuts amb autocar, a Santa Creu d’Olorda. Després que la canalla resolgués la gimcana que havíem preparat, vam fer l’última pregària del campus a l’ermita de Santa Creu.

Finalment, volem destacar que la idea principal va ser i ha estat en tot moment obrir de bat a bat les portes de la Parròquia per omplir-la de vitalitat, fe, amistat i estones compartides. Un cop culminada l’experiència, amb el testimoni de famílies i participants puc afirmar, sense ombra de dubte, que, com a mínim aquesta setmana, la Parròquia s’ha omplert de vida. És per això que des de la Parròquia volem donar continuïtat a aquesta iniciativa, per ampliar l’oferta de lleure amb valors a les famílies, amb una certa periodicitat durant el curs.

Iker Freiria i Tomàs