Comunicat del Centre Excursionista Molins de Rei

Activitats setembre, octubre i novembre 2020 

SETEMBRE 2020:

Diumenge 6 de setembre. Secció de Senderisme: El Montgrony (Ripollès). Sortirem de l’ermita de la Mare de Déu del Montgrony  i finalitzarem a Gombrèn, tot fent el cim de La Covil (2002 m). Dificultat: moderada-alta (18 km).

Divendres 18 de setembre, a les 20h, al local del CEM. Projecció audiovisual: “El Canal de Midi en bicicleta, una aventura històrica”. A càrrec de Sebastià Pi, vocal de la Secció de Cicloturisme del CEM.

Diumenge 20 de setembre. Secció de Veterans: Visita guiada al Castell d’Escornalbou  (Riudecanyes, Baix Camp). El Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou data de finals del segle XII i inicis del XIII. La seva construcció va ser impulsada per Alfons I, que el va cedir a l’església de Tarragona. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

Diumenge 20 de setembre. Secció de Medi Ambient: La riera de Cervelló i les Penyes del Rector (Baix Llobregat). Itinerari de 7 km guiat i comentat pel naturalista Jordi Escobosa, en el que descobrirem la riera de Cervelló i unes coves que són un tresor natural, un fabulós exemple del que la mare Natura es capaç de crear: protuberàncies rocoses i forats de formes capricioses que el vent i la pluja han modelat al llarg dels anys. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

OCTUBRE 2020:

Diumenge 4 d’octubre. Secció de Senderisme: Parc Natural del Montsant. Iniciarem i finalitzarem la sortida a Ulldemolins, tot passant pel congost  de Fraguerau, l’ermita de Sant Bartomeu (dins del congost), i les Cadolles Fondes. 17,80 km, desnivell màxim de 293 m. Dificultat moderada.

Diumenge 18 d’octubre. Secció de Medi Ambient: “Les Flandes” (Piera, Anoia). Itinerari a peu circular fàcil, de 8km, guiat i comentat. Descobrirem una zona poc coneguda que conforma un paisatge de singular bellesa. Un indret escarpat on l’erosió de l’aigua ha creat sobre les argiles i materials calcaris un munt de tonalitats d’ocre que no ens deixaran indiferents. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Diumenge 25 d’octubre. Secció de Veterans: “Solsona, l’experiència!” Viu la història amb una ruta pels punt més rellevants del nucli antic medieval: carrers i places Major, de Sant Joan, de Sant Isidre, amb les fonts i cases senyorials, i la catedral amb els claustres. Inclourà la visita al Quarto dels Gegants.Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

 NOVEMBRE 2020:

 Dissabte 7 de novembre, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes del CEM: Acte oficial de lliurament de records als socis i sòcies que han fet el seu primer cim de 3.000 metres, o cota superior, i als socis que fa 25 o 50 anys que són membres de l’entitat.. Aperitiu final per tothom.

Diumenge 8 de novembre. Secció de Senderisme: Travessada d’Ulldemolins a Cornudella de Montsant (Parc Natural del Montsant). 17,48 km, desnivell màxim 629 m. Dificultat moderada.

Diumenge 15 de novembre. Secció de Medi Ambient: “Ruta literària Verdaguer” (Folgueroles, Osona). Itinerari amb lectures poètiques a càrrec de la nostra companya Montserrat Casadellà, i que transcorre per alguns dels indrets vitals on el poeta va compondre els primers poemes en la seva infantesa i joventut, com ara la Font Trobada o el Gorg de Llitons de gran bellesa paisatgística. Sortida de tot el dia i dinar de carmanyola. 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal Marià Caimo

Diumenge 29 de novembre. Secció de Veterans: “Ruta històrica de Bellpuig,  i convent de sant Bartomeu” (Urgell). El Convent de Sant Bartomeu està situat a uns 500 m del centre de Bellpuig, a l’esquerra de la carretera de Belianes. Des del convent hi ha una magnífica panoràmica sud de la població. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

CURSOS I INFORMACIONS

– Escalada nivell 1 (bàsic). Caps de setmana 26-27 de setembre, i 3 i 4 d’octubre.

– Escalada nivell 2 (mig). Caps de setmana 24 i 25 octubre, i 7 i 8 de novembre.

– Curs de primers auxilis a la muntanya. Durada de 2 dies. Data per determinar.

– Curs de seguretat en l’escalada. Curs obligatori per accedir a la instal·lació del rocòdrom del CEM. Durada d’un dia. Data del mes de setembre a concretar.

Més informació : escalada@cemmolins.cat

– La Secció de Cicloturisme realitzarà una sortida mensual. Es reuneixen els dijous a les 19h. Més informació: cicloturisme@cemmolins.cat

– El 31 de desembre de 2020, a les 17h, es farà la 2a Cursa dels Nàpies de Molins de Rei, organitzada per la Secció de Caminades de Resistència / Punt de Trobada.

– Les activitats de les seccions de Tir amb Arc, Alta Muntanya, Escalada, i Muntanya en família, no es fan públiques perquè són exclusives per a socis del CEM. Si voleu informació sobre les seves activitats podeu enviar un missatge als diferents responsables a través de les adreces electròniques que trobareu al web de l’entitat: www.cemmolins.cat

CENTRE EXCURSIONISTA MOLINS DE REI

C/ Roger de Llúria, 3, planta 1a (08750 Molins de Rei)

Apartat de correus núm. 45

Horari: de dilluns a divendres de 19 a 21h

Telèfon: 93 668 79 01

 

WEB :  www.cemmolins.cat

CORREU-E :  info@cemmolins.cat

FACEBOOK: www.facebook.com/Centre.Excursionista.Molins.de.Rei

Nota: Les activitats de les seccions de Muntanya en Família, Escalada, Alta Muntanya, i de Tir amb Arc, són exclusives per a socis del CEM i per això no consten en aquest llistat, ni surten al web oficial de l’entitat. Si necessiteu informació sobre elles, us preguem que envieu un missatge als diferents responsables (trobareu les respectives adreces electròniques al web de l’entitat: www.cemmolins.cat.