Nens i nenes de Molins de Rei,

Com ja sabeu, des de fa unes setmanes tenim als nostres carrers un virus que vol conquerir el món. La presència d’aquest monstre contagiós fa que ens hàgim de quedar a casa. Sé que enyoreu  veure els  avis i àvies, tiets i tietes,  cosins i cosines, i els vostres  amics i amigues, que trobeu a faltar divertir-vos als parcs i als carrers, i estic convençut que també trobeu a faltar anar a l’escola i que els mestres us tornin a ensenyar coses noves. 

Els Serveis Municipals m’informen que ho esteu fent molt i molt bé. Gràcies al vostre comportament esteu aconseguint que, a poc a poc, aquest virus es faci més feble i menys contagiós.

Tot i aquest gran progrés, encara podeu fer-hi més; tots i totes vosaltres podeu aconseguir que desaparegui definitivament i que mai més torni a molestar-nos ni a fer mal a ningú més.

És per això que, en exercici de les facultats que tinc atorgades legalment,

RESOLC QUE CAL:

Primer. AGRAIR a tots els infants que seguiu quedant-vos a casa i que continueu rentant-vos sovint  les mans amb aigua i sabó, perquè el virus no pugui caminar i conquerir més món.                                                                                                                                                

Segon. CONSTATAR que sabem que el virus vol envair tots els espais. És per això que heu de protegir-vos-en. Heu d’intentar no tocar-vos els ulls, el nas ni la boca. Així no tindrà lloc on habitar i fer-se més fort! 

Tercer.DEMANAR que continueu  tapant-vos amb el colze quan tossiu o esternudeu, com si fos una salutació ninja. Així també espantarem el virus!

Quart.- PROPOSAR trucar a les persones que estimeu i que teniu més lluny. Animeu-les a seguir a casa, a complir amb les mesures de prevenció i a fer activitats plegats, tot i la distància. Al virus no li agrada veure que estem units i fem pinya! 

Cinquè. RECORDAR que una altra manera de vèncer el virus és menjar sa i fer  exercici físic. Així serem més forts, més resistents i invencibles. Li farà por atacar el nostre cos!

Sisè.- DECLARAR el Ratolinet Pérez i L’Angelet de les Dents serveis essencials a la vila de Molins de Rei. 

Setè.- INFORMAR el Ratolinet Pérez i a L’Angelet de les Dents que quan us  visitin en horari nocturn, prenguin totes les mesures de seguretat: que portin mascareta i guants, i que es rentin les mans abans i després de deixar el regal.

Vuitè.- DECRETAR la creació d’una càpsula del temps a Molins de Rei.

Novè.- FER SABER  que els infants de Molins de Rei heu de fer arribar un dibuix, un escrit d’ànim per a algú que estimeu, una fotografia feta per vosaltres mateixos, una recomanació d’un llibre per Sant Jordi, la lletra d’una cançó que us agradi i vulgueu dedicar, l’explicació d’un acudit o un joc, una recepta de cuina o qualsevol altra creació pròpia que us vingui de gust, per omplir la càpsula del temps. Heu d’enviar les vostres súper obres per correu electrònic a infancia@molinsderei.cat.

Quan el virus hagi marxat, viatjarem  al passat i recordarem  com vàreu ajudar i animar totes les persones del municipi davant l’amenaça d’aquest virus.  L’Ajuntament s’encarregarà de publicar-les totes per demostrar la vostra força per foragitar el virus.

Desè. DECLARAR que ben aviat aquest virus marxarà i podreu abraçar tots aquells que  estimeu. Resistiu, nens i nenes de Molins de Rei. Guanyarem aquest virus!

 

Xavi Paz Penche

Alcalde de Molins de Rei