Els centres educatius de Molins de Rei tenen un total de tres aules confinades segons dades facilitades pel departament d’Ensenyament amb data 17 d’abril, dues més que la setmana anterior. Hi ha 85 membres de la comunitat educativa confinats enfront dels 21 que hi havia una setmana enrere i en els últims deu dies s’han registrat 11 positius.

Una de les aules tancades és de l’institut Lluís de Requesens, afecta 27 alumnes que han de fer quarantena i s’ha comptabilitzat el positiu de 3 alumnes. L’escola La Sínia té una altra classe tancada amb 19 alumnes, 3 professors i un personal extern confinats i el positiu de 2 alumnes. L’altra aula tancada la trobem a la Llar d’Infants El Molí amb 13 alumnes i 2 professors en quarantena i el positiu d’un alumne.

L’escola Castell Ciuró té 15 alumnes confinats a casa, el Madorell 3 i l’Alzina, 2. A banda dels positius ja esmentats del Lluís de Requesens, La Sínia i El Molí, en els darrers deu dies s’ha registrat el positiu d’un alumne de l’escola el Palau, d’un de l’Estel, un del Sant Miquel i un del Pont de la Cadena mentre que en el cas del Bernat el Ferrer el positiu és el d’un professor.

Els dos instituts, els que més positius acumulen

Els dos instituts d’ensenyament secundari de la vila, el Lluís de Requesens i el Bernat el Ferrer, amb 47 i 38 casos respectivament, són els dos centres educatius de la vila que més positius acumulen d’ençà de l’inici del curs escolar. El Sant Miquel i el Virolai, altres dos centres del municipi que tenen alumnes de secundària, acumulen 21 i 12 positius respectivament.

En els centres d’educació infantil i primària els qui acumulen més positius en el conjunt de tota la comunitat educativa són Castell Ciuró amb 20 positius registrats i el Josep Maria Madorell amb 19. Segueixen, La Sínia amb 16, Pont de la Cadena amb 12, El Palau amb 8 i l’Estel amb 6. En canvi, l’escola l’Alzina no ha registrat cap positiu. Pel que fa a les llars d’infants, el Patufet ha tingut dos positius, el Rodó un i el Molí un altre, mentre que a la resta no n’hi ha hagut cap. I al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré hi ha hagut 6 positius.

Augmenten els contagis en el conjunt de centres de Catalunya

Amb data 17 d’abril, dels 5.104 centres educatius que hi ha a Catalunya n’hi ha 5 de tancats, xifra que representa el 0,10% del total. La setmana anterior n’hi havia 2 de tancats. Hi ha 1.302 grups confinats enfront dels 321 grups de set dies enrere, que afecten 32.864 persones. En els darrers deu dies s’han registrat 4.271 positius dels quals 3.787 són alumnes, 476 docents i 8 personal extern. Des de l’inici del curs escolar el nombre de positius registrats s’eleva a 68.423 dels quals 60.454 són alumnes, 7.321 docents i 648 personal extern.

Josep Ferrer

Les dades es poden obtenir en aquest enllaç:

http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/?fbclid=IwAR2PLXGdX_bX2llU5UFcCZL0z5AdtTYpEs5Vl2hwDCCyhmkEfnQ9urpJh-k#/