La xifra de contagiats per la COVID-19 a Molins de Rei s’ha disparat la darrera setmana i ha passat dels 117 casos positius i 13 defuncions comptabilitzades fins al divendres 8 de maig, als 163 casos i 14 defuncions amb data dimarts 12 de maig. En només quatre dies, l’increment ha estat de 46 nous positius i la mort d’una persona.

Aquestes dades les va donar a conèixer l’alcalde de la vila ahir dijous, 14 de maig, a Ràdio Molins de Rei i són les que ha facilitat a l’equip de govern el Departament de Salut. Paz va indicar que aquest increment “ha passat a molts altres municipis i ens preguntem si això té alguna explicació lògica perquè pràcticament el terç dels casos detectats s’han produït en els tres darrers dies”.

Segons la versió que Salut ha fet arribar al consistori, el creixement de positius seria degut “al fet que els tests s’estan fent a totes les residències, però no considerem que sigui una explicació gaire clarificadora i raonable”, apunta Paz, “perquè en el cas de la nostra residència, els tests ja s’havien fet i només hem tingut un positiu”.

Paz va insistir que “això no ha passat. Estem i continuem en una situació greu i es pot propagar ràpidament i, per tant, hem de ser curosos amb el compliment de les mesures que es decretin per al moment que estem vivint”. L’alcalde de la vila també és conscient que “la manca de respecte d’una part de la població” que se salta les normes de confinament “enerva aquells que des del primer dia estan complint les normes decretades”.

La Guàrdia Urbana ha interposat 230 denúncies per incomplir l’Estat d’Alarma.

Segons dades facilitades per l’Ajuntament, des de l’inici de l’estat d’alarma, el 14 de març, fins al 14 de maig, la Guàrdia Urbana ha interposat 230 sancions per incomplir les normes de confinament establertes en l’article 20 del Reial Decret 463/2020.

Les sancions imposades oscil·len entre els 100 i 600.000 euros o presó de tres mesos fins a un any, segons la gravetat de la infracció.

Josep Ferrer