elblokoweb
El passat dilluns 17 de maig estava previst que es desallotgés a les 18 persones que viuen en un bloc d’habitatges conegut com el Bloko, situat en el número 34 del carrer Sant Agustí del barri de les Conserves.

El Sindicat Habitatge Molins va convocar pel mateix dia una acció de protesta per aturar el desnonament. Davant aquesta concentració les autoritats judicials van decidir no fer res. “Gràcies a la mobilització del veïnat de la vila, no han pogut executar el desallotjament. No poden amb nosaltres!”, afirma el Sindicat en un comunicat a les xarxes socials.

Així i tot des d’aquest col·lectiu són conscients que el desnonament es pot produir en qualsevol moment. Entre les 18 persones que es quedarien al carrer hi ha algunes que són migrades en situació irregular.

Segons informació difosa pel Sindicat Habitatge Molins l’edifici ocupat és “propietat d’Euroalfa Mediterranea Construcciones, una empresa andorrana que es lucra a través de l’especulació immobiliària. Després d’haver construït els 9 pisos de l’edifici l’any 2010, aquests van restar buits durant 8 anys, fins al moment en què un grup de persones van decidir donar una funció social als immobles”. Segons el Sindicat “el veïnat del barri de les Conserves manté una excel·lent convivència amb les persones que viuen al Bloko”.

Redacció

Fotografies: Vicenç Joan Camps