Nota de premsa del Secretariat de Pastorets de Molins de Rei de Molins de Rei

ELS PASTORETS NO ES VEUEN, ES VIUEN

Els Pastorets són abraçades, proximitat, cops a l’esquena, crits, rialles, petons, cants, parlar a cau d’orella, suar, plorar… Els Pastorets es viuen i es viuen intensament i ara, a causa de la pandèmia, aquesta intensitat no serà possible.

No li podem demanar al Garrofa que no discuteixi amb el Pallanga, ni a la Raquel que no li faci un petó a en Jessè; tampoc podríem impedir que sant Miquel no es barallés fins a la mort amb Satanàs, ni que els joves de la noble tribu s’ajuntessin gaire. No li podem dir a sant Josep que no abraci la Verge Maria quan té fred i no podem demanar a les pastores que no ballin, o a les dimònies que no es barallin, ni a les noies del cor que cantin separades l’una de l’altra,  ni podem posar els músics repartits per tota la sala perquè la cova és massa petita. I els nens i les nenes? Com protegim les petites fúries i els angelets? No, no som capaços d’assegurar que la salut de la nostra família de Pastorets estigui garantida i que no hi hauria cap contagi.

La gent del Consell portem molt de temps parlant de com farem Els Pastorets, somiant que els podrem fer, parlant dels protocols que haurem de seguir, de les despeses que haurem de fer, de com garantir que es puguin fer les representacions, de com vendre entrades, de com garantirem al públic que anar a veure Els Pastorets és segur… Perquè sí, per al públic, anar al teatre és segur, però per al centenar de persones que som la família pastoril, no podríem garantir que ho fos. Per això, a Molins de Rei, aquest any, no es faran Els Pastorets tal com s’han fet sempre. No muntarem l’escenografia ni triarem maquillatges, no caldrà pensar com rentem els vestits després de cada funció perquè ningú es vestirà… Ningú aixecarà el teló i la sala de la nostra estimada Peni es quedarà fosca.

Segurament és la decisió més difícil que ha pres el Consell des que es va fundar, però estem segurs que, tot i que ens ha costat prendre-la, era la nostra responsabilitat assumir-la.

Prometem treballar perquè Els Pastorets 2021-2022 siguin tan grans com l’àngel més formós del cel. No ho dubteu. Som on volem ser i fem els que ens apassiona fer.

VISCA ELS PASTORETS DE MOLINS DE REI!

Equip del CONSELL_Pastorets de Molins de Rei