Nota de premsa de l’Ajuntament de Molins de Rei

Anna Sahun, una de les actrius més importants que ha donat el teatre català, s’afegeix des d’avui, a les 45 dones guanyadores del Premi Margarida Xirgu.

Sahun ha rebut el guardó -46è premi de teatre Memorial Margarida Xirgu- per la seva magistral interpretació dels personatges de la Dolors, mare d’en Samuel, i la Judit, filla d’en Samuel a l’obra “Justícia”, del dramaturg Guillem Clua, sota la direcció de Josep Maria Mestres i que es va estrenar el darrer mes de febrer al Teatre Nacional de Catalunya, però que va quedar interrompuda per la crisi de la COVID-19.

L’acte de lliurament de l’anell –obra d’Elisenda Santacreu i Anna Puig-, i guardó del premi -que atorguen l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) i l’Ajuntament de Molins de Rei- enguany s’ha traslladat al Mercat de les Flors, ja que l’Institut del Teatre, que habitualment acollia l’acte, està tancat per la crisi del coronavirus, i on en Joel Joan, i la seva glosa, i el singlot poètic d’Ignasi Roda, han estat els encarregats de posar fil conductor a l’acte.

Mercè Managuerra, 45ena Actriu Xirgu, va ser l’encarregada d’atorgar-li a l’Anna Sahun l’indiscutible i merescut reconeixement, alhora que la premiada agraïa l’empenta que Mestres li va donar en els inicis de la seva carrera teatral, i ha reconegut el moment “trist i estrany” en suspendre les funcions teatrals a causa de la covid-19.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ha volgut destacar la fortalesa del premi Margarida Xirgu, que després de 46 edicions segueix més vigent que mai, així com la vàlua personal i artística demostrada per la guanyadora d’enguany.

Finalment, el proper mes de setembre, a la tradicional plantada de la placa de reconeixement,  l’Ana Sahun entrarà a formar part de la ronda de les actrius de Barcelona.