Darrera actualització atesa la situació d’excepcionalitat davant el Coronavirus SARS-CoV2.

Destacar:

  • Queden prohibides les visites al cementiri i només romandrà obert en cas de sepultures per defunció.
  • Se centralitza l’atenció ciutadana presencial només en casos excepcionals a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) en horari de matins de 9 h a 13 h.

 

Comunicat de l’Ajuntament de Molins de Rei

[Actualització] Es centralitza l’atenció ciutadana a l’OAC.

L’Ajuntament de Molins de Rei posa en marxa un protocol preventiu per contenir la incidència del coronavirus (COVID-19) i anuncia la suspensió de tots els esdeveniments municipals previstos durant els próxims 14 dies.

Les mesures adoptades es van decidir ahir dijous 12 de març, a la reunió de coordinació de seguiment del coronavirus de l’Ajuntament de Molins de Rei i es va acordar activar el Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL).

L’Ajuntament de Molins de Rei aplica mesures preventives d’actuació el coronavirus (Covid-19). El consistori ha constituït un comitè de crisi, liderat per l’alcalde, Xavi Paz, i format per responsables polítics i tècnics de la corporació, que s’encarrega d’avaluar periòdicament la situació d’àmbit municipal i de prendre les mesures necessàries per protegir tant el conjunt de la població com a tota la plantilla de treballadors i treballadores municipals.

En el marc d’aquesta comissió, s’han definit els circuits d’actuació i s’han valorat diferents escenaris segons el desenvolupament dels esdeveniments. La Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per a emergències associades a malalties transmissibles de risc potencialment alt.

Per aquest motiu, les mesures recullen les directrius des de la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat espanyol. Se suspenen temporalment totes les activitats i esdeveniments municipals amb concentració de persones entre el 13 i el 26 de març.

Per tant, són objecte de tancament els equipaments cívics i culturals de la Vila (Biblioteca el Molí, Federació Obrera, centre cívic de l’Àngel, Centre Comunitari Pont de la Cadena,  Carpa Mariona, Espai Jove, La Gòtica, Punt de comerç del Mercat Municipal, el Museu Municipal), equipaments per la gent gran (casal d’avis centre vila, casal d’avis 1r de Maig i centre de dia) i equipaments esportius (la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, Camp de Fútbol Josep Raich, la piscina municipal, el poliesportiu municipal, Pavelló de la Sínia, les pistes de petanca, els espais esportius de l’Espai de Collserola) així com, el mercat dels encants de divendres.

Alhora, queden prohibides les visites al cementiri i només romandrà obert en cas de sepultures per defunció.

Finalment, se suspenen les activitats d’ús social als centres educatius i se suspèn l’activitat als serveis educatius de l’Escola Municipal de Música Julià Canals, el PFI-PTT, les escoles bressol El Rodó, La Traca i el Molí i les activitats formatives del COD.

També, queden suspeses totes les activitats col·lectives organitzades a la via pública per l’Ajuntament.

Així mateix, s’ha acordat recomanar a les entitats i/o associacions de la Vila, valorar la possibilitat de suspendre o ajornar les seves activitats, tot recordant, que han de seguir els protocols establerts per les autoritats sanitàries.

Informar, que se centralitza l’atenció ciutadana presencial només en casos excepcionals a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) en horari de matins de 9 h a 13 h, i es prioritzarà l’atenció telefònica al 93.680.33.40 reforçant el servei o bé, mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament (www.molinsderei.cat)

A més, la Comissió també ha decidit reforçar la comunicació i difusió de les mesures d’higiene i autoprotecció, que són la millor manera de contenir la propagació del virus. La mesura higiènica més efectiva per evitar el contagi de qualsevol virus és rentar-se les mans amb aigua i sabó. A més,  en cas de tossir o esternudar, cal cobrir-se la boca amb el colze o un mocador d’un sol ús i evitar el contacte proper amb persones amb símptomes.

El protocol preventiu té per objectiu protegir de manera especial les persones que es consideren grups de risc: gent gran i persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes d’immunitat.

Novament, tornem a insistir a seguir les darreres indicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya o del Ministerio de Sanidad del Gobierno de España. Constatar la importància d’informar-se per canals oficials i seguir, sempre, les recomanacions de les autoritats. Un cop més, recomanem que no es difongui informació no contrastada.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament fa una crida a la calma, a la consciència col·lectiva, la responsabilitat individual i la solidaritat.

Us demanem que, en cas de presentar símptomes (febre, dificultat per respirar, tos o malestar general), truqueu al 061 per evitar possibles contagis i no saturar els centres sanitaris i seguir els protocols establerts.

També volem recordar que la informació relacionada amb qualsevol pacient és estrictament privada i demanem que no s’especuli amb la salut de cap veí o veïna del municipi.

Finalment, el protocol preveu també revisar periòdicament les mesures aplicades per adaptar-les a l’evolució de la situació de cada moment per estar el més actualitzat possible.