Nota de premsa de l’Ajuntament de l’Hospitalet

Núria Marin i 16 alcaldes demanen a Pere Aragonès una flexibilització de les mesures en el sector de la restauració i l’hostaleria 

Un dels batlles signants és el de Molins de Rei, Xavi Paz

En una carta signada per l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i setze batlles del Baix Llobregat sol·liciten al vicepresident de la Generalitat l’obertura immediata dels establiments vinculats als sectors de la restauració i l’hostaleria

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, va signar, juntament amb 16 alcaldes del Baix Llobregat, una carta enviada al vicepresident de la Generalitat el passat 9 de novembre, en la qual mostren la seva preocupació per la situació dramàtica que afronten els treballadors i les treballadores dels àmbits de la restauració i l’hostaleria. El text encara no ha tingut cap resposta, malgrat la importància dels requeriments.

La carta recull que tant L’Hospitalet com els municipis del Baix Llobregat que la signen “estan patint de forma especial el tancament temporal de milers i milers d’establiments pertanyents a aquests sectors sense haverlos donat una alternativa de viabilitat que els ajudi a superar aquest període de dificultats”. 

Des de les alcaldies alerten que estan vivint la que és sens dubte la pitjor crisi sanitària, econòmica i social de les darreres generacions i que des de l’inici de l’emergència s’han posat a disposició de les diferents administracions per donar resposta a les noves necessitats resultants de la pandèmia.

Els alcaldes i alcaldesses signants consideren que “hem de ser capaços de coordinar l’obertura d’aquests establiments amb les restriccions actuals de mobilitat nocturna i confinament perimetral de cap de setmana”. També es mostren segurs que amb la voluntat i el consens de tots —Administració i professionals del sector— es podran fixar els procediments i les limitacions que ajudin al control sanitari d’aquestes activitats, el seu aforament i la seguretat dels treballadors i els usuaris.

La carta finalitza amb l’oferiment dels alcaldes i alcaldesses de posar-se a disposició del Govern per treballar plegats en la definició i aplicació de les disposicions que calguin per a l’obertura immediata dels negocis amb la màxima seguretat.

Alcaldes i alcaldesses que signen la carta dirigida al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès:

Abrera, Jesús Naharro; Castelldefels, Maria Miranda; Cervelló́, José Ignacio Aparicio; Cornellà, Antonio Balmón; Esparreguera, Eduard Rivas; Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz;   Gavà, Raquel Sánchez; L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; Molins de Rei, Xavier Paz; Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell; Sant Joan Despí, Antonio Poveda; Sant Just Desvern, Josep Perpinyà; Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino; Vallirana, Eva Martínez, i Viladecans, Carlos Ruiz.